Over Atelier276

 

 

 

Begeleiding

De begeleiding in Atelier276 wordt gedaan door 2 ervaren krachten. Daarnaast zijn er regelmatig mbo/hbo stagiaires. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen te begeleiden en op te leiden tot nieuwe arbeidskrachten in de gezondheidszorg.
Wij stellen ons even voor:

Jopie Broeks

Ik ben gestart in de gezondheidszorg en heb de diploma’s Algemene- en Psychiatrische Verpleegkunde. Ik ben ook docent Verpleegkunde.
Werkervaring heb ik gedurende 30 jaar opgedaan in diverse zorginstellingen en verschillende vormen van onderwijs. Ik heb gewerkt in (psychiatrische) ziekenhuizen, het verpleeghuis, op de opleiding voor verpleegkundigen (later het ROC) en in het Voortgezet (speciaal) Onderwijs.
Rond mijn veertigste levensjaar heb ik de opleiding tot docent Handvaardigheid en Textiele Werkvormen op de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg afgerond.

Ik heb mezelf bijgeschoold in het bewerken van hout bij Ole Langehorst in Frankrijk en in een houtwerkplaats in Indonesië. Brons gieten heb ik gedaan bij Sias Fanoembie in Cuijk. Verschillende bijscholingen op het gebied van textiele werkvormen heb ik gedaan bij Carola Mokveld in Vught.

Ik ervaar in mijn dagelijkse werk dat mijn breed georiënteerde opleidingen, mijn ervaringen in de gezondheidszorg en het (creatieve) onderwijs, elkaar goed aanvullen en belangrijk zijn in de begeleiding van onze doelgroep.
Ik ben goed in het zoeken van creatieve oplossingen.

Sevenja van Sleeuwen

Mijn naam is Sevenja van Sleeuwen. ik ben in 1978 geboren te Schijndel. Al op de basisschool wist ik dat ik in de zorg wilde gaan werken. Na mijn middelbare school heb ik dan ook meteen deze richting gekozen. Eerst de verzorgende kant en later SPW. Werkervaring heb ik opgedaan in diverse zorginstellingen en met verschillende doelgroepen. Ik heb 10 jaar  gewerkt als activiteitenbegeleidster in een zorginstelling, en later als ZZP’er op een zorgboerderij en persoonlijk/individuele begeleidster. Ik ga altijd met heel veel plezier naar mijn werk. Ik vind het fijn als de deelnemers met plezier komen, en met een goed gevoel weer huiswaarts gaan.

Ik heb mezelf bijgeschoold met een teken en schildercursus bij Vlakvisie van Irene Lay.

Samen met Jopie vorm ik een gouden combinatie omdat we elkaar mooi aanvullen en versterken. Bij Atelier276 hangt een fijne sfeer, die rust, regelmaat en reinheid als basis heeft.

Expositie

Niets is leuker dan het ‘kunstwerk’ dat je hebt gemaakt ook aan anderen te laten zien. Daarom wordt het werk van alle deelnemers regelmatig geëxposeerd. Er zijn al verschillende exposities geweest in het Kunst Kerkje in Velp en in kasteel Tongelaar in Mill. Ook het atelier op het Torenplein blijkt een prettige expositie ruimte te zijn. In de lokale kranten worden deze exposities aangekondigd.