Over Atelier 276

 

 

 

Begeleiding

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Jopie Broeks.

Ik heb de diploma’s Algemeen- en Psychiatrisch Verpleegkunde. Daarna heb ik het diploma Docent Verpleegkunde behaald. Werkervaring heb ik gedurende 30 jaar opgedaan in diverse zorg instellingen en verschillende vormen van onderwijs. Ik heb gewerkt op de opleiding voor verpleegkundige,  bij het ROC en in het Voortgezet (speciaal) Onderwijs. De afgelopen jaren heb ik een aantal bijscholingen gevolgd onder andere in Autisme Spectrum Stoornis en NAH.

Op de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg heb ik de opleiding voor docent Handvaardigheid en Textiele Werkvormen in het jaar 2000, cum laude afgerond.

 

Ik heb mezelf bijgeschoold in het bewerken van hout bij Ole Langerhost in Frankrijk en bij een houtwerkplaats in Indonesië. Brons gieten heb ik gedaan bij Sias Fanoembie in Cuijk.

De laatste 16 jaar heb ik ervaren dat mijn breed georiënteerde opleidingen, mijn ervaringen in de gezondheidszorg en het onderwijs, elkaar goed aanvullen en belangrijk zijn in de begeleiding van deze doelgroep.

Op de dagdelen wanneer ik zelf niet op de groep werk, wordt de begeleiding gegeven door mijn collega. Ook zij heeft een kunstzinnige achtergrond en ervaring met mensen met NAH. Wij vullen elkaar goed aan qua aanbod van de verschillende technieken.

Samen creëren we een ontspannen sfeer tijdens het werken.

Expositie

Niets is leuker dan het ‘kunstwerk’ dat je hebt gemaakt ook aan anderen te laten zien. Daarom wordt het werk van alle deelnemers regelmatig geëxposeerd. Er zijn al verschillende exposities geweest in het Kunst Kerkje in Velp en in kasteel Tongelaar in Mill. Ook het atelier op het Torenplein blijkt een prettige expositie ruimte te zijn. In de lokale kranten worden deze exposities aangekondigd.